ПРАВИЛНАТА ПОЗИЦИЯ ЗА СЪН: Позицията, в която човек напълно се отпуска

...
ПРАВИЛНАТА ПОЗИЦИЯ ЗА СЪН: Позицията, в която човек напълно се отпуска
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако започнете да спите без възглавница под главата си

ПРАВИЛНАТА ПОЗИЦИЯ ЗА СЪН: Позицията, в която човек изцяло се отпуска и дава отмора на цялото си тяло не наподобява доста комфортна за множеството хора. Това е поза, при която индивидът е изцяло изправен, до момента в който лежи по тил. Ръцете са отпуснати до краката. В същото време погрешно подбраната възглавница (твърде мека и ниска или прекомерно твърда и висока) може единствено да навреди.

Обърнете внимание на това по какъв начин се чувствате след сън. Главоболието или болките в гърба, дискомфортът във врата са явен знак, че е време да обърнете внимание по какъв начин и върху какво спите. Висока възглавница поддържа врата в с напрежение положение, което след това може да аргументи болежка в мускулите на раменния пояс. Ако възглавницата е прекомерно ниска, врата към момента ще бъде напрегнат по време на сън.

По време на сън, в случай че възглавницата не ви подхожда и е неловко да спите върху нея, ще се мятате и обръщате. Това може да аргументи отнемане от сън, уязвимост и раздразнителност. Тялото няма да може да си почине вярно.

Опитайте да спите без възглавница най-малко една седмица. За да бъда почтен, аз самият спях на меки възглавници, след това на плътни и високи. Но с времето се оказа, че да спиш без възглавница е доста по-удобно. Сутрин е по-лесно да се разсъните и здравословното положение се е подобрило.

Любими пози за спане

Ако спите встрани, ще ви трябват най-малко две възглавници за удобен сън. Единият под главата, а другият сред краката. Това е единственият метод да разтоварите гръбначния дирек и да отпуснете оптимално мускулите на горната част на крайници.

Спането по тил с възглавница под главата ще бъде по-добре, в случай че сложите друга възглавница под краката си и малка възглавница под долната част на гърба. Те ще следват естествените извивки на гръбначния дирек.

Позицията по корем не е доста потребна, изключително за тези с проблеми с гръбначния дирек и сърцето. Има хора, които заспиват в по този начин наречената поза „ супергерой “, когато единият крайник е прегънат в коляното. Трябва да поставите възглавница под този крайник.

Оказва се, че възглавница за бременни дами, които не могат да не спят встрани, е подобаваща за цялото човечество. Който най-малко един път е задремал на такава възглавница, знае, че няма по-добър обект за здрав сън. И въпреки всичко, пробвайте се да заспите по тил, може би тялото в последна сметка ще свикне да спи в вярната позиция и най-сетне ще можете да спите добре. В каква поза заспивате най-често?

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР